HIMMELSKA HAVREKAKOR
Jag bakar himmelska havrekakor. Jag har tagit receptet från kpwebben.se. Men jag tänkte att skriva det här så att ni inte behöver gå in på den hemmsidan om ni vill baka. Så här kommer de se ut
Bliden ät tagen frå kpwebben.se
Det här behöver man:
-7,5 dl havregryn
-3 dl socker
-200 g smör
-3 msk sirap
-2 msk kaffegrädde. Det går också bra med vanlig vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda socker och havregryn i en skål
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en mikrovågsugn
- Häll det smällta smöret över havregrynen och rör ihop
- Rör i grädde och sirap. Blanda ihop allting till en smet.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll ut smeten på plåten. Bred ut smeten till ett tunt lager.
- Grädda smeten i ugnen i cirka 12-15 minuter
- Skär kakan i rutor innan den stelnar
TIPS!!
Smält blockchoklad. Häll den smälta blockchokladen i ett rutmönster över kakan innan den stelnar.
Mina kakor blev super goda!
Nu ska jag spela sortera bajs på kpwebben.se.
Det här behöver man:
-7,5 dl havregryn
-3 dl socker
-200 g smör
-3 msk sirap
-2 msk kaffegrädde. Det går också bra med vanlig vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda socker och havregryn i en skål
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en mikrovågsugn
- Häll det smällta smöret över havregrynen och rör ihop
- Rör i grädde och sirap. Blanda ihop allting till en smet.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Häll ut smeten på plåten. Bred ut smeten till ett tunt lager.
- Grädda smeten i ugnen i cirka 12-15 minuter
- Skär kakan i rutor innan den stelnar
TIPS!!
Smält blockchoklad. Häll den smälta blockchokladen i ett rutmönster över kakan innan den stelnar.
Mina kakor blev super goda!
Nu ska jag spela sortera bajs på kpwebben.se.
Kommentarer
Trackback